Når oplevelser, kultur og gode overnatningsmuligheder midt i Aarhus, går hånd i hånd med gastro fremstillet af ungdom og talent. Det er indgangen til denne artikel om en smagspyramide til sanserne, sammensat af to unge mennesker som sætter deres sjæl og talent ind på bordet, den ene aften efter den anden, til glæde for dig og de mennesker der finder vej til La Pyramide Restaurant i hotelfoyeren på Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus. Gå bare ind på hotellet fra gaden og kom i nærkontakt med hotellets vine og gryder før en koncert i Musikhuset, eller efter et besøg på kunstmuseet Aros. Eller besøg La Pyramide Restaurant fordi du gerne vil forkæle dig selv med en smagsoplevelse.
Den innovative tallerken
I restaurantens åbne landskab blandt gæster, træer, hegn og runde borde med glas, møder du tjeneren Simon som også er hotellets sommelier. Simon (26 år) guider dig gennem menukort og vinkort på en enkel og letfattelig måde, næsten som en samlevejledning til en avanceret kommode fra et møbelvarehus. Du er ikke i tvivl om hvad du kan forvente at få i glasset. Medens menuens tekst bundfælder sig i vores bevidsthed, kommer Simon med en fransk champagne Esprit de Giraud fra producenten Henri Giraud sammen med delikat hjemmebagt brød. Da de første dråber af den liflige champagne glider hen over smagsløgene sender de straks et budskab til hjernen om at glæde sig til alt det der kommer fra køkkenet, hvad kommer der?
Det ved Simon med 100% sikkerhed, for sammen med kokken Julie (24 år) og kokken Sandra, har de med teamwork og respekt for hinandens udannelser og arbejde sammensat den klassiske fransk inspirerede mad, som møder dig med elegance. Vi mærker allerede ved første ret som var Tun, Wasabi & Frisee Salat, hvordan teamwork virker i glas og på tallerken. Vin: Sauvignon Blanc, La Motte P. Cellar, Franschhoek, South Africa. Julie og Simon er begge udlært i deres fag medens de arbejde på hotellet. Med det unge team til at tanke smagssanserne op på gæster, kan Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus og La Pyramide Restaurant roligt gå fremtiden i møde.
På La Pyramide Restaurant hersker der en stemning af overskud og ro. På eller ikke på? Julie og Simon er mere end 100% på, når de ikke sover eller spiser søbemad, som er deres livretter når de har fri fra arbejde. Der er langt fra søbemad til den Okse Fillet, Grønkål & Løg som var Tastings-menuens fjerde ret. Simon ramte Julies Okse Fillet klokke rent med en vin fra Zisola, Mazzei, Sicily, Italy. Vi sidder fem mennesker og kigger hinanden i øjnene, medens vi tavse smiler hen over vores alt hurtig tomme tallerkner. Julie er inspireret af superkokken Rasmus Kofoed og madskribenten Søren Frank, medens Simon er inspireret af det franske køkken og de frie tøjler han har sammen med Julie, når der skal justeres smag på tallerknerne, i forhold til de vine han skænker på hotellet og i restauranten. Man kan sige meget om hotelrestauranter som i mange tilfælde kun et til for at servicere hotelgæster, men det er ikke tilfældet på La Pyramide Restaurant, her går du ganske enkelt glip af en smagsoplevelse af de helt store, hvis du ligger vejen uden om.
Der hersker en hyggelig stemning i den afskærmede restaurant der ligger i forbindelse med hotelfoyeren. Medens du venter på maden kan du nyde udsigten til hotelbaren, hvor hotelgæster stille hænger ud med en drink, fadøl eller hinanden. Stemningen kan minde om et maleri af den amerikanske billedkunstner Edward Hopper. Edward Hopper eller ej, den næstsidste vin vi fik var et glas Eroica Gold Riesling, Ch. Ste. Michelle & Dr. Loosen, Columbia Valley, Washington State, USA til de danske oste, måske var det glas vin der satte gang i de amerikanske Edward Hopper tanker.
Den innovative tallerken
I restaurantens åbne landskab blandt gæster, træer, hegn og runde borde med glas, møder du tjeneren Simon som også er hotellets sommelier. Simon (26 år) guider dig gennem menukort og vinkort på en enkel og letfattelig måde, næsten som en samlevejledning til en avanceret kommode fra et møbelvarehus. Du er ikke i tvivl om hvad du kan forvente at få i glasset. Medens menuens tekst bundfælder sig i vores bevidsthed, kommer Simon med en fransk champagne Esprit de Giraud fra producenten Henri Giraud sammen med delikat hjemmebagt brød. Da de første dråber af den liflige champagne glider hen over smagsløgene sender de straks et budskab til hjernen om at glæde sig til alt det der kommer fra køkkenet, hvad kommer der?
Det ved Simon med 100% sikkerhed, for sammen med kokken Julie (24 år) og kokken Sandra, har de med teamwork og respekt for hinandens udannelser og arbejde sammensat den klassiske fransk inspirerede mad, som møder dig med elegance. Vi mærker allerede ved første ret som var Tun, Wasabi & Frisee Salat, hvordan teamwork virker i glas og på tallerken. Vin: Sauvignon Blanc, La Motte P. Cellar, Franschhoek, South Africa. Julie og Simon er begge udlært i deres fag medens de arbejde på hotellet. Med det unge team til at tanke smagssanserne op på gæster, kan Radisson Blu Scandinavia Hotel Aarhus og La Pyramide Restaurant roligt gå fremtiden i møde.
På La Pyramide Restaurant hersker der en stemning af overskud og ro. På eller ikke på? Julie og Simon er mere end 100% på, når de ikke sover eller spiser søbemad, som er deres livretter når de har fri fra arbejde. Der er langt fra søbemad til den Okse Fillet, Grønkål & Løg som var Tastings-menuens fjerde ret. Simon ramte Julies Okse Fillet klokke rent med en vin fra Zisola, Mazzei, Sicily, Italy. Vi sidder fem mennesker og kigger hinanden i øjnene, medens vi tavse smiler hen over vores alt hurtig tomme tallerkner. Julie er inspireret af superkokken Rasmus Kofoed og madskribenten Søren Frank, medens Simon er inspireret af det franske køkken og de frie tøjler han har sammen med Julie, når der skal justeres smag på tallerknerne, i forhold til de vine han skænker på hotellet og i restauranten. Man kan sige meget om hotelrestauranter som i mange tilfælde kun et til for at servicere hotelgæster, men det er ikke tilfældet på La Pyramide Restaurant, her går du ganske enkelt glip af en smagsoplevelse af de helt store, hvis du ligger vejen uden om.
Der hersker en hyggelig stemning i den afskærmede restaurant der ligger i forbindelse med hotelfoyeren. Medens du venter på maden kan du nyde udsigten til hotelbaren, hvor hotelgæster stille hænger ud med en drink, fadøl eller hinanden. Stemningen kan minde om et maleri af den amerikanske billedkunstner Edward Hopper. Edward Hopper eller ej, den næstsidste vin vi fik var et glas Eroica Gold Riesling, Ch. Ste. Michelle & Dr. Loosen, Columbia Valley, Washington State, USA til de danske oste, måske var det glas vin der satte gang i de amerikanske Edward Hopper tanker.
TASTING-MENU
Tun, Wasabi & Frisee Salat // Tuna, Wasabi & Frisee Salad
Sauvignon Blanc, La Motte P. Cellar, Franschhoek, South Africa
Kartoffel, Porre & Trøffel // Potatoes, Leeks & Truffle
Viognier de L’Ardeche, M. Chapoutier, Rhône, France
Brisler, Rødbede & Æble // Sweetbreads, Beetroot & Apple
Riesling Smaragd, Achleiten, Domaine Wachau, Austria
Okse Fillet, Grønkål & Løg // Fillet of Beef, Curly Kale & Onions
Zisola, Mazzei, Sicily, Italy
Danske Oste // Danish Cheeses
Eroica Gold Riesling, Ch. Ste. Michelle & Dr. Loosen, Columbia Valley, Washington State, USA
Citron, Lakrids & Blodappelsin // Lemon, Licorice & Blood Orange
Gewürztraminer Vendange Tardive, Familie Hugel, Alsace, France
La Pyramide Restaurant
Margrethepladsen 1
8000Aarhus C
Tlf. 86128665
Margrethepladsen 1
8000Aarhus C
Tlf. 86128665
Ingen kommentarer:
Send en kommentar