A GastroTrip on Harley-Davidson Through Europe with a focus on gastronomy along the road and the h

A GastroTrip on Harley-Davidson Through Europe with a focus on gastronomy along the road and the h

fredag den 25. marts 2016

Fanø

GastroRider Fanø

Kornmarker der er parat til at blive høstet ligger modne i det danske spisekammer, og himlen over dig er fyldt med store hvide Cumulusskyer. Skyerne ligner gigant store lam, der hopper rundt i et overdimensioneret blåt børneværelse. Veje helt ud i horisonten. En lokal lykkefølelse breder sig i kroppen. Danmark er bare dejligst sådan en dag og den gode frokost venter på Fanø. Duften af frisk hav rammer dig på havnen i Esbjerg som en mavepumper. Vi er ikke de eneste, der har fået den tanke at på ferie på smukke Fanø. Sammen med os på Færgen er der masser af motorcyklister og personbiler der har fået samme idé. Overfarten med Færgen til Fanø tager kun 12 minutter.




Færgerne, Menja og Fenja, glider dovent frem og tilbage gennem sejlrenden, og efter den korte sejltur bliver vi lukket ud til noget helt specielt. Vi finder hurtigt vores ressort midt på øen, og en hyggelig ferie kan begynde. Men inden en rigtig ferie starter skal der provianteres. Gode råvarer og selvfølgelig nogle af de gode lokale øl fra det lille bryggeri midt på øen.




Vi drejer hen af Strandvejen, får vi øje på øens bryghus inde på højre hånd. Vi køber et lille sortiment af den gode øl til vores indkøbte sild og andre gode råvarer henne fra den appetitlige slagter i Nordby. Slagter Christiansen er et besøg værd, her skal du handle


 

Det kan godt være besværligt at holde fuld kontrol over sit mundvand, når man har vovet sig ind i forretningen, men prøv alligevel. Duften er enestående, og her flyder det med delikatesser. Man kan altid kende et godt og velfungerende lokalsamfund på slagterforretningen. Er slagteren god, er øen et godt sted at være. Det er helt enkelt.



Aldrig har en øl fra et lokalt bryghus smagt så godt. Den undergærede øl, ”Rav”, indeholder en del humle og den ligner næsten uslebet rav. Øllen er ufiltreret og upasteuriseret, hvilket giver den en kraftig smag. Fanø Bryghus brygger flere typer øl, og du må prøve dig frem for at finde din favorit. ”Rav” indeholder 4,6 % alkohol, det gør en middagslur efter frokosten lovlig, især når der bliver lagt et par snapse oven i.




En hyggelig aften på Fanø forsvinder hurtigt, og næste dag skal øen udforskes. Besøg den hyggelige by Sønderho syd på øen, en lille køretur på godt tolv kilometer fra Færgens anløbsplads i Nordby. Solen skinner fra en skyfri himmel, og der er højt til loftet. Sønderho emmer af liv en søndag formiddag, og der flages over det hele. Det viser sig dog, at det er en dag, hvor der luftes folkedragter på øen, derfor er det hele så festligt. Tag ud hvor Vadehavet starter og få en helt unik oplevelse. Stå og se på de mange sæler der ligger og tager sol.




Du skal ikke tage til Fanø for at være total aktiv. Tag til Fanø for koble af fra hverdagens stress og jag. Se på sælerne, gå på loppemarked få en god frokost på Sønderho Kro. Hvis vejret er med dig, får du nogle unikke dage du aldrig vil glemme. Hvis du er den typen der selv vil stå for aftensmaden finder du masser af grøntsager til aftensmaden langs Postvejen/Landevejen er øens highway. Nu ved du hvor du finder kødet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar