A GastroTrip on Harley-Davidson Through Europe with a focus on gastronomy along the road and the h

A GastroTrip on Harley-Davidson Through Europe with a focus on gastronomy along the road and the h

onsdag den 23. marts 2016

Det kolde bord, den kolde Langelandskrig og Cubakrisen

GastroRider på langs og tværs af Langeland.



En Gastrotur Langeland er i verdensklasse, hvis du er til små veje og natur romantik. Naturen langs kysterne er enestående og badestrandene suveræne. På øen finder man de gode danske råvarer, produceret på små gårde og haver i lokalsamfundene. Den lille fiskermand på havnen bag rutebilstationen i Rudkøbing har de helt rigtige friske fisk.



Fyld saddeltasken op med grønt fra alle de små boder langs vejene sammen med fiskene fra havnen, så har du råvarer til en middag der er en fyrste værdig. Hvad er bedre end nye danske kartofler og frisk fladfisk. Så er der musikken på øen. Langelandsfestivalen giver den gas hvert år med danske bands. Er du til camping og musik, så er festivalen et must.



Langeland er ligger mellem Fyn, Tåsinge og Ærø mod vest og Lolland mod øst. Øen er 52 km lang og på en god dag 11 km bred. Rudkøbing er Langelands største by. Langeland er landfast med Fyn via en bro fra Rudkøbing til Siø og en dæmning fra Siø til Tåsinge. Hvis du er interesseret i stendysser, så er Langeland det sted i verden, hvor der er flest pr. kvadratkilometer.



Når du kommer i ”feriemode” så kan du sagtens tage motorcyklen og få mange gode oplevelser. Fra Hov i nord til Dovensklint i syd er der flere gode ture. Her behøver du ikke GPS til at guide dig rundt på de små veje. Du kan med fordel tage landevejen rundt til de små byer, der ligger som perler på en snor.




Det kolde bord, den kolde Langelandskrig og Cubakrisen
Da den kolde krig blev optrappet (1953-1989), var Langelandsfortet i den østtyske kikkert. Langelandsfortet stod for overvågningen af Østersøområdet og havde den militære kommando i området. Det gjorde området yderst interessant for den kolde fjende på den anden side af Østersøen. Kommunisterne ville gerne have Danmark ind under de røde faner i en mulig krig, derfor blev der spioneret meget omkring Danmark og Langeland.




Langelandsfortet blev nedlagt i 1993, den kolde krig var slut. I dag er Langelandsfortet en afdeling af Langelands Museum. Langelandsfortet blev anlagt i 1953 med henblik på at overvåge og hindre fjendtlige skibes passage gennem Langelandsbæltet. Fortet blev udrustet med fire kanonstillinger med 150 mm kanoner. I dag er det sjovt at besøge muset og mindes de glade koldkrigsdage, hvor en fjende var til at føle og lytte på.




Under Cubakrisen i 1962 fulgte Langelandsfortet og Stevnsfortet Sovjetunionens skibstrafik i dansk farvand. Det var faktisk Langelandsfortet og Fyrskibet ”Gedser Rev”, der opdagede de russiske handelsskibe, der havde hemmelige raketter med til Cuba. Det var her, at man hørte og så, at Nikita Khrushchev beordrede handelsskibene hjem igen. I dag er Langelands og Europas fjender en flok religiøse kujoner fra mellemøsten, der skyder og sprænger civile i luften med selvmordsbomber.




We Are The Village Green Preservation Society
Besøg Henrik i den lille Mc Café midt på øen. Henrik har altid nogle gode historier, fine frokoster, koldt øl og skotsk højlandskvæg. Det er her, i fred og ro, under bøgen i hans have vi finder ud af hvorfor det er vigtigt at bevarer de små lokalsamfund og den romantik vi savner i vores fortravlede hverdag. Det at give hjernen og sjælen fred kan ikke betales med penge.




Når du har oplevet Langeland på langs og tværs, så er øen et godt springbræt til de andre danske Sydhavsøer. Der udgår flere færgeruter fra øen: Fra Rudkøbing til Marstal på Ærø. Fra Spodsbjerg til Tårs på Lolland. Fra Lolland kan du komme til Møn og derfra til Fejø og Femø. Fra Rudkøbing til Strynø. Fra Lohals til Korsør, som ligger på øen Sjælland.




Besøg de danske øer, det er et godt tema for en Gastroferie, når Danmark er dejligst. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar